za 23/09/2017 Brandon Allen/Bas van Lier Quartet RSVP

De Harbour JazzClub Winschoten presenteert:
The Brandon Allen/Bas van Lier Quartet plays Gene Simmons

De Londense saxofonist Brandon Allen en de Amsterdamse pianist Bas van Lier brengen een ode aan de tenorgigant Gene Ammons. Samen met een kokende ritmesectie duiken ze vol overgave in het repertoire van deze ‘boss tenor’.

Als een van de uitvinders van souljazz en de grondlegger van de Chicagostijl behoeft Gene Ammons geen introductie. Hij wordt in één adem genoemd met saxofoonhelden als Dexter Gordon, Wardell Gray en Sonny Stitt met wie hij ook regelmatig het podium deelde.
Gene Ammons dichtte het gat tussen rauwe blues, r&b en bebop waardoor er een meer toegankelijkere stijl van spelen ontstond die een groot publiek aansprak.

Brandon Allen is een van de meest gevraagde en opwindendste saxofonisten in de Londense scene op dit moment. Hij speelt met o.a. Eric Clapton, Jools Holland, US3, Neil Diamond en Paloma Faith.
Verder speelt hij al jaren in de Kyle Eastwood Band en heeft hij zijn eigen Brandon Allen Quartet.

Bas van Lier is al jaren de stuwende kracht achter bands als De Deeldeliers (met Jules Deelder), Bl3nder (met Def.P), SuperSwamp en het Bas van Lier 3. Verder was hij jaren lang vaste pianist bij Hans Dulfer en meer dan 10 jaar vaste leider van de Fridaynight live at Toomler.

Van Lier en Allen leerde elkaar 15 jaar geleden kennen en hadden meteen chemie. Hun energieke manier van spelen vult elkaar perfect aan.

Begin september speelt het Brandon Allen/Bas van Lier Quartet 14 concerten in Engeland (o.a. Ronnie Scott’s en de 606 club) en doen aansluitend Nederland en Belgie aan.

Het Brandon Allen/Bas van Lier Quartet bestaat uit:
Brandon Allen : Tenor Sax
Bas van Lier : Hammond organ & Piano
Arnie Somogyi : Bass
Erik Kooger : Drums

https://youtu.be/e1xgDYv8n2U

Kaartjes kunnen hieronder gereserveerd worden à raison van 20,00 per stuk. Inclusief driegangendiner vooraf 35 euro per persoon.
Je kunt ook mailen naar info@harbourjazzclubwinschoten.com
Het concert begint om 20.30 uur. Het diner om 18.00 uur. Betalen kan op de avond zelf.