do 25/05/2023 MeetUp Tegenlicht RSVP: Samen grijs worden

Reina Boels organiseert in samenwerking met het VPRO programma Tegenlicht weer een MeetUp met als thema ‘Samen grijs worden’

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn. Hoe zorgen we voor de groeiende groep ‘krasse knarren’ van nu en later?

Waar wil jij wonen op je oude dag?

Nederland staat aan de rand van een grijze golf. Als er niks verandert is in 2040 een derde van de bevolking grijs, zorgbehoevend en op zoek naar een passende woonvorm. De huidige generatie ouderen laat zich al niet meer wegstoppen in grote centra aan de rand van de stad. Overal in het land ontstaan alternatieve ideeën en voorbeelden van hoe we beter en langer thuis kunnen wonen.

In de te bespreken Tegenlicht-aflevering ‘Samen grijs worden’ gaat VPRO Tegenlicht op zoek naar denkers en doeners die niet wegduiken voor de grijze golf van morgen, die alternatieve woonvormen bedenken en onderzoeken hoe technologie mensen kan helpen langer fijn zelfstandig te wonen. Het is tijd om anders te kijken naar de ouderenzorg en de manier waarop we wonen. Wat zijn de oplossingen om ons voor te bereiden op de ‘grijze golf’ die Nederland de komende jaren te wachten staat?

Eten

Voorafgaand aan de MeetUp kan op basis van reservering in de Club worden gegeten. Het diner begint om 17.45 uur. Vervolgens wordt van 19.00 tot 20.00 uur de betreffende uitzending van Tegenlicht op een groot beeldscherm vertoond. De discussie vindt aansluitend plaats, tot ongeveer 21.30 uur.

De MeetUp wordt georganiseerd door Reina Boels, in samenwerking met Wouter van de Kolk, voorzitter van de stichting Zo Willen Wij Wonen. De initiatiefnemers van de coöperatieve vereniging UA ‘Goudvoormekaar’ zijn ook aanwezig. Goudvoormekaar is een initiatief van inwoners die met elkaar woongemeenschappen willen realiseren in Oost-Groningen/de gemeente Oldambt.

Voor meer informatie kunt u bellen met: telefoonnummer 06 21357195 (organisator Reina Boels).

Kosten voor deelname gebeurt op basis van waardebepaling achteraf. Tijdens de avond is er vooral veel ruimte voor dialoog, aan de hand van fragmenten uit de uitzending. De avond is vrij toegankelijk en iedereen is van harte uitgenodigd om mee te doen.

Bekijk achtergrondinformatie en de aflevering hier: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2022-2023/samen-grijs-worden.html

Samen grijs worden

Aanvang 19.00 uur. Voorafgaand kan er een hapje worden gegeten. Reserveren hiervoor is noodzakelijk, dat kan hieronder, het maximaal aantal gasten is 30.

Wij stellen het zeer op prijs als, mocht een reservering niet doorgaan de annulering aan ons wordt doorgegeven, dat kan het liefst per mail: info@harbourclubwinschoten.nl of telefonisch 06 15 67 44 04