Haven

De HarbourClub is gevestigd in een van de twee historische tramwerkplaatsen aan de Havenkade in Winschoten. Momenteel wordt deze haven ontwikkeld tot een historische haven met bijbehorende historische schepen waarop straks wordt gewoond.

Van oorsprong was de haven de toegangspoort tot de stad Winschoten. Hier werd gehandeld en werden goederen verscheept. Zoals in elke haven ter wereld was in deze levendige omgeving ook aandacht voor muziek, gezelligheid en vertier. De haven was een bruisend deel van de stad, een ontmoetingsplek waar mensen samen kwamen.

De HarbourClub wil met de terugkomst van de historische haven in Winschoten deze functie van ontmoetingsplek in ere herstellen.

De Harbour JazzClub, de HarbourKitchen en de Tramwerkplaatszaal zijn een onderdeel van de HarbourClub.

Elke vrijdag vanaf 16.00 uur treden live jazztalenten van het Prins Claus Conservatorium Groningen in de Harbour JazzClub op. Vanaf 20.30 uur wordt er gejamd met jazzmusici uit de hele regio, ook uit Duitsland. Hier herleven de tijden van de oude New Orléans Jazz tot de jaren van Sarah Vaughn, Dexter Gordon en Dave Brubeck maar ook van de hedendaagse Jazz. Jong en oud zijn van harte welkom. De toegang is altijd gratis.

Regelmatig op een zaterdagavond treden grotere jazzformaties op. Kaarten kunnen daarvoor via deze website, zie de agenda, worden gereserveerd.

De HarbourKitchen heeft momenteel een Oriëntaals menu en is van donderdag t/m zondag geopend.

In de Tramwerkplaatszaal vinden tal van evenementen, feestelijkheden, vergaderingen, presentaties en ook uitvaarten plaats.

De HarbourClub aan de haven van Winschoten is een nieuwe toevoeging aan het aanbod van cafés, restaurants en muziek in de stad en verbreedt hiermee de keuze voor een groot publiek in stad en ommeland.